СР 2015 Б - 2702
BEEF cattle welfare-risks and assurance / D.[Dušica] Ostojić-Andrić...[et al.]. - Graf. prikazi. -
Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1450-9156/2015/1450-91561503313O.pdf. - Ostali autori: S. Aleksić, M.M. Petrović, V.[Vlada]
Pantelić, N.[Nikola] Stanišić, V.[Vioeta V.] Caro Petrović, D. Nikšić, M. Petričević. - Abstract ; Rezime. - Bibliografija: str. 323-326.
U: Biotechnology in Animal Husbandry. - ISSN 1450-9156. - Vol. 31, br. 3 (2015), str. 313-326.
doi: 10.2298/BAH1503313O
637.5ʼ62.052/.057
COBISS.SR-ID
251601420
СР 2015 Б - 2703
DIFFERENCES in macro- and microelement contents in milk and yoghurt / Nina Bilandžić ... [et al.]. -
Graf. prikazi, tabele. - Ostali autori: Marija Sedak, Maja Đokić, Đurđica Božić, Božica Solomun Kolanović, Ivana Varenina. - Abstract. -
Bibliografija: str. 1396-1397.
U: Archives of Biological Sciences. - ISSN 0354-4664. - Vol. 67, br. 4 (2015), str. 1391-1397.
doi: 10.2298/ABS140312117B
637.14/.18(497.6)
COBISS.SR-ID
259982348
СР 2015 Б - 2704
ДУЧИЋ, Мирослав
Senzorski kvalitet postprocesno pasterizovane sremske kobasice i sudžuka / Dučić Miroslav, Markov Siniša.
- Graf. prikazi. - Sadržaj ; Summary. - Bibliografija: str. 131.
У: Tehnologija mesa. - ISSN 0494-9846. - God. 56, br. 2 (2015), str. 127-132.
637.525
579.67
COBISS.SR-ID
220316428
СР 2015 Б - 2705
ЂЕРИЋ, Зоран
Fosfati u proizvodima od mesa - zakonski osnov i praksa / Đerić Zoran, Brenjo Dragan. - Tabele. - Sadržaj
; Summary. - Bibliografija: str. 159-160.
У: Tehnologija mesa. - ISSN 0494-9846. - God. 56, br. 2 (2015), str. 150-160.
637.5:006.81
COBISS.SR-ID
220314892
СР 2015 Б - 2706
EVALUATION of water, sucrose and minerals effective diffusivities during osmotic treatment of pork in sugar
beet molasses / Milica R. Nićetin...[et al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://www.ache.org.rs/HI/HI_sadrzaj.html. - Ostali autori: Lato L. Pezo, Biljana Lj. Lončar, Vladimir S. Filipović, Danijela Z. Šuput,
Snežana Zlatanović, Biljana P. Dojčinović. - Rezime; Summary. - Bibliografija: str. 249-250.
U: Hemijska industrija. - ISSN 0367-598X. - God. 69, br. 3 (2015), str. 241-251.
doi: 10.2298/HEMIND131003037N
637.5ʼ64.03
COBISS.SR-ID
265564172
СР 2015 Б - 2707
EFFECT of packaging method and storage period on fatty acid profile and tbars value of traditional sausage
(Petrovskà klobàsa) / Branislav Šojić ... [et al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1821-4487/2015/1821-44871502105S.pdf. - Ostali autori: Nevena Hromiš, Ljiljana Petrović,
Vladimir Tomović, Anamarija Mandić, Ivana Sedej, Natalija Džinić, Vera Lazić, Snežana Kravić, Snežana Škaljac. - Rezime; Abstract. -
Bibliografija: str. 107.
U: Journal on processing and energy in agriculture. - ISSN 1821-4487. - Vol. 19, no. 2 (2015), str. 105-107.
637.523:621.798.1
COBISS.SR-ID
263219980
СР 2015 Б - 2708
EFFECT of plant extracts of Kitaibelia vitifolia on antioxidant activity, chemical characteristics,
microbiological status and sensory properties of Pirotski Kachkaval cheese / Vladimir S. Kurćubić ...[et al.]. - Graf. prikazi. -
Dostupno i na: http://www.ache.org.rs/HI/HI_sadrzaj.html. - Ostali autori: Jelena
M. Vujić, Mirela D. Iličić, Danijela Vranić, Slavica M. Vesković -Moračanin, Pavle Z. Mašković. - Rezime; Summary. - Bibliografija: str.
91-92.
U: Hemijska industrija. - ISSN 0367-598X. - God. 69, br. 1 (2015), str. 85-93.
doi: 10.2298/HEMIND140129025K
637.35.065:579.6
637.058:582.685
COBISS.SR-ID
265478156
СР 2015 Б - 2709
EFFECT of Saccharomyces cerevisiae supplementation on health and performance of dairy cows during
transition and early lactation period / H. A. Bakr...[et al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1450-9156/2015/1450-91561503349B.pdf. - Ostali autori: Hassan, M. S., Gladinis, N. D, Panousis,
N., D. Ostojić Andrić, Abd El-Tawab, M. M., J. Bojkovski. - Abstract ; Rezime. - Bibliografija: str. 360-364.
U: Biotechnology in Animal Husbandry. - ISSN 1450-9156. - Vol. 31, br. 3 (2015), str. 349-364.
doi: 10.2298/BAH1503349B
636.2.087.8
COBISS.SR-ID
251650572
СР 2015 Б - 2710
EFFECTS of different production systems on carcass and meat quality of sheep and lamb from Western Balkan
and Norway / M. Bjelanović...[et al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1450-9156/2015/1450-91561502203B.pdf. - Ostali autori: V. Grabež, G. Vučić, A. Martinović, L.
R. Lima, B. Marković, B. Egelandsdal. - Abstract ; Rezime. - Bibliografija: str. 217-221.
U: Biotechnology in Animal Husbandry. - ISSN 1450-9156. - Vol. 31, br. 2 (2015), str. 203-221.
doi: 10.2298/BAH1502203B
637.5´63.04/.07(497-15)
637.5´63.04/.07(481)
COBISS.SR-ID
251417868
СР 2015 Б - 2711
EFFECTS of temperature and immersion time on diffusion of moisture and minerals during rehydration of
osmotically treated pork meat cubes / Danijela Z. Šuput...[et al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na: http://www.ache.org.rs/HI/HI_sadrzaj.html. - Ostali autori: Vera L. Lazić, Lato L.
Pezo, Biljana Lj. Lončar, Vladimir S. Filipović, Milica R. Nićetin, Violeta Knežević. - Rezime; Summary. - Bibliografija: str. 303-304.
U: Hemijska industrija. - ISSN 0367-598X. - God. 69, br. 3 (2015), str. 297-304.
doi: 10.2298/HEMIND131003041S
637.5ʼ64.05/.07
COBISS.SR-ID
265610764
СР 2015 Б - 2712
ИВАНОВИЋ, Снежана, 1957-
Proizvodnja i osobine mesa koza / Ivanović Snežana, Pavlović Ivan, Vuković Svetlana. - Sadržaj ; Summary.
- Bibliografija: str. 113-114.
У: Tehnologija mesa. - ISSN 0494-9846. - God. 56, br. 2 (2015), str. 109-115.
637.5ʼ639(497.11)
COBISS.SR-ID
220320780
СР 2015 Б - 2713
Тhe IMPACT of Starter Culture on the pH and the Content of Lactic and Volatile Fatty Acids in
Boiled-smoked Sausages / Indzhelieva Dijana ... [et al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/0494-9846/2015/0494-98461501034I.pdf. - Ostali autori: Valkova-Jorgova Katja, Kuzelov Aco,
Andronikov Darko. - Abstract ; Rezime. - Bibliografija: str. 39.
U: Tehnologija mesa. - ISSN 0494-9846. - God. 56, br. 1 (2015), str. 34-40.
doi: 10.5937/tehmesa1501034I
637.524.035
COBISS.SR-ID
216772876
СР 2015 Б - 2714
The IMPORTANCE of buffalo in milk production and buffalo population in Serbia / P. Perišić...[et al.].
- Tabele. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1450-9156/2015/1450-91561502255P.pdf. - Ostali autori: V. Bogdanović, C. Mekić, D. Ružić
-Muslić, D. Stanojević, M. Popovac, S. Stepić. - Abstract ; Rezime. - Bibliografija: str. 262-263.
U: Biotechnology in Animal Husbandry. - ISSN 1450-9156. - Vol. 31, br. 2 (2015), str. 255-263.
doi: 10.2298/BAH1502255P
637.12ʼ911.16(497.11)"2012"
COBISS.SR-ID
251469068
СР 2015 Б - 2715
INFLUENCE of Marination on Salmonella spp. Growth in Broiler Breast Fillets / Baltić Tatjana ... [et
al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://www.actaveterinaria.rs/uploads/documents/76a4e9b898a22fbd96aef493a3548ebb14eafdc4_10-Baltic.pdf. - Ostali autori: Baltić Tatjana,
Baltić Ž. Milan, Mišić Dušan, Ivanović Jelena, Janjić Jelena, Bošković Marija, Dokmanović Marija. - Abstract ; Rezime. - Bibliografija:
str. 425-427.
U: Acta veterinaria. - ISSN 0567-8315. - Vol. 65, br. 3 (2015), str. 417-428.
doi: 10.1515/acve-2015-0034
637.54`65.055:579.842.1/.4
COBISS.SR-ID
217551628
СР 2015 Б - 2716
INFLUENCE of fat content and starter cultures on the quality of fermentated dairy products / Mirela D.
Iličić ... [et al.]. - graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1450-7188/2015/1450-71881546055I.pdf. - Ostali autori: Spasenija D. Milanović, Dajana V. Hrnjez,
Katarina G. Kanurić, Vladimir R. Vukić, Marjan I. Ranogajec. - Bibliografija: str. 61-62. - Резиме.
U: Acta Periodica Technologica. - ISSN 1450-7188. - Vol. 46 (2015), str. 55-63.
doi: 10.2298/APT1546055I
637.146.3.04/.05
COBISS.SR-ID
302913287
СР 2015 Б - 2717
INFLUENCE of Whey Proteins Addition on Mechanical Stability of Biopolymer Beads with Immobilized
Probiotics / Nataša S. Obradović ... [et al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/0040-2176/2015/0040-21761503397O.pdf. - Ostali autori: Tanja Ž. Krunić, Ivana D. Damnjanović,
Maja S. Vukašinović-Sekulić, Marica B. Rakin, Marko P. Rakin, Branko M. Bugarski. - Napomene i bibliografske reference uz tekst. - Abstract
; Rezime. - Bibliografija: str. 400.
U: Tehnika. - ISSN 0040-2176. - God. 70, br. 3 (2015) = Novi materijali. - ISSN 0354-2300. - God. 24, br. 3 (2015), str. 397-400.
637.142
COBISS.SR-ID
215560716
СР 2015 Б - 2718
KAOUCHE-Adjlane, S.
Typology of dairy farming systems in the mediterranean basin (case of Аlgeria) / S. Kaouche-Adjlane, F.
Ghozlane, A. Mati. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1450-9156/2015/1450-91561503385K.pdf. - Abstract ; Rezime. - Bibliografija: str. 395-396.
U: Biotechnology in Animal Husbandry. - ISSN 1450-9156. - Vol. 31, br. 3 (2015), str. 385-396.
doi: 10.2298/BAH1503385K
637.12(65)
COBISS.SR-ID
251697676
СР 2015 Б - 2719
KVALITET paniranih proizvoda od ribe na našem tržištu / Janjić Jelena ... [et al.]. - Graf. prikazi. -
Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/0494-9846/2015/0494-98461501067J.pdf. - Ostali autori: Ivanović Jelena, Popović Milka,
Dokmanović Marija, Bošković Marija, Glamočlija Nataša, Baltić Ž. Milan, Šarčević Danijela. - Sadržaj ; Summary. - Bibliografija: str.
72-73.
У: Tehnologija mesa. - ISSN 0494-9846. - God. 56, br. 1 (2015), str. 67-74.
doi: 10.5937/tehmesa1501067J
637.56ʼ81.041
COBISS.SR-ID
216784652
СР 2015 Б - 2720
ЛИЛИЋ, Слободан
Promene aktivnosti vode i sadržaja natrijuma, kalijuma, magnezijuma i kalcijuma u svinjskom mesu
salamurenom različitim hloridnim solima / Lilić Slobodan, Vranić Danijela. - Tabele. - Sadržaj ; Summary. - Bibliografija: str. 107.
У: Tehnologija mesa. - ISSN 0494-9846. - God. 56, br. 2 (2015), str. 102-108.
637.5ʼ64.03
613.291:664.41
COBISS.SR-ID
220320524
СР 2015 Б - 2721
MESNATOST trupova svinja poreklom iz farmskog uzgoja i individualnih gazdinstava zavisno od mase polutki i
klasifi kacije prema SEUROP standard / Vasilev Dragan ... [et al.]. - Ilustr. - Ostali autori: Kovačević Novak, Karabasil Neđeljko,
Dimitrijević Mirjana, Parunović Nenad. - Sadržaj ; Summary. - Bibliografija: str. 89.
У: Tehnologija mesa. - ISSN 0494-9846. - God. 56, br. 2 (2015), str. 85-90.
637.5ʼ64.053
636.4.061
COBISS.SR-ID
220315916
СР 2015 Б - 2722
ODABRANI parametri kvaliteta fino ustinjenih [i. e. usitnjenih] barenih kobasica u tipu viršle sa
različitim dodacima / Natalija Džinić ... [et al.]. - Tabele. - Dostupno i na:
http://www.tf.uns.ac.rs/publikacije/uljarstvo/uljarstvo-2015-vol-46-broj-1.pdf. - Ostali autori: Maja Ivić, Marija Jokanović, Branislav
Šojić, Nataša Radić, Vladimir Tomović, Snežana Škaljac. - Summary; Rezime. - Bibliografija: str. 71.
U: Uljarstvo. - ISSN 0351-9503. - Vol. 46, br. 1 (2015), str. 65-71.
637.524:543.641
COBISS.SR-ID
303712519
СР 2015 Б - 2723
OPTIMIZATION of [beta] -galactosidase production from lactic acid bacteria / Milica Carević...[et al.].
- Graf. prikazi. - Dostupno i na: http://www.ache.org.rs/HI/HI_sadrzaj.html. -
Ostali autori: Maja Vukašinović-Sekulić, Sanja Grbavčić, Marija Stojanović, Mladen Mihailović, Aleksandra Dimitrijević, Dejan Bezbradica. -
Rezime; Summary. - Bibliografija: str. 311-312.
U: Hemijska industrija. - ISSN 0367-598X. - God. 69, br. 3 (2015), str. 305-312.
doi: 10.2298/HEMIND140303044C
637.345
COBISS.SR-ID
265614092
СР 2015 Б - 2724
POSSIBILITY of pork meat osmotic dehydration process control via osmotic solution osmolality
measurement / Vladimir Filipović...[et al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1821-4487/2015/1821-44871501027F.pdf. - Ostali autori: Biljana Lončar, Milica Nićetin, Violeta
Knežević, Ljubinko Lević. - Rezime; Abstract. - Bibliografija: str. 29-30.
U: Journal on processing and energy in agriculture. - ISSN 1821-4487. - Vol. 19, no. 1 (2015), str. 27-30.
637.525ʼ64
COBISS.SR-ID
262936588
СР 2015 Б - 2725
PRIRODNA antimikrobna jedinjenja i biološka zaštita hrane / Vesković-Moračanin Slavica ... [et al.]. -
Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/0494-9846/2015/0494-98461501016V.pdf. - Ostali autori: Đukić Dragutin, Kurćubić Vladimir,
Mašković Pavle, Ač Mira. - Sadržaj ; Summary. - Bibliografija: str. 23-25.
У: Tehnologija mesa. - ISSN 0494-9846. - God. 56, br. 1 (2015), str. 16-25.
doi: 10.5937/tehmesa1501016V
637.5.035
COBISS.SR-ID
216769548
СР 2015 Б - 2726
PRODUCTIVITY of milk and milk composition of an indigenous sheep breed in Macedonia / N.
Pacinovski...[et al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1450-9156/2015/1450-91561504491P.pdf. - Ostali autori: V. Dzabirski, K. Porcu, E. Joshevska, G.
Cilev, M. P. Petrovic M.[Milan] P. Petrović. - Abstract ; Rezime. - Bibliografija: str. 502-504.
U: Biotechnology in Animal Husbandry. - ISSN 1450-9156. - Vol. 31, br. 4 (2015), str. 491-504.
doi: 10.2298/BAH 1504491P
637.12ʼ632.041(497.7)"2010/2013"
COBISS.SR-ID
251808012
СР 2015 Б - 2727
PHYSICOCHEMICAL properties of honeybee pollen enriched acidophilus milk and probiotic yoghurt / Jovana
R. Glušac ... [et al.]. - graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/1450-7188/2015/1450-71881546045G.pdf. - Ostali autori: Milka J. Stijepić, Spasenija D.
Milanović, Dragica M. Đurđević -Milošević. - Bibliografija: str. 53-54. - Резиме.
U: Acta Periodica Technologica. - ISSN 1450-7188. - Vol. 46 (2015), str. 45-54.
doi: 10.2298/APT1546045G
637.131.8:638.178.2
637.146.3
COBISS.SR-ID
302987783
СР 2015 Б - 2728
SAFETY Evaluation of Sjenica Cheese with Regard to Coagulase-positive Staphylococci and Antibiotic
Resistance of Lactic Acid Bacteria and Staphylococci / Bulajić Snežana ... [et al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://www.actaveterinaria.rs/uploads/documents/311d89eba602d671fc8425a2580c2d9dc9c981fc_8.pdf. - Ostali autori: Mijačević Zora, Ledina
Tijana, Golić Bojan:. - Abstract ; Rezime. - Bibliografija: str. 532-537.
U: Acta veterinaria. - ISSN 0567-8315. - Vol. 65, br. 4 (2015), str. 518-537.
doi: 10.1515/acve-2015-0044
637.3.065
COBISS.SR-ID
219694348
СР 2015 Б - 2729
STUDIJA o nalazu aflatoksina u hrani za životinje i sirovom mleku u Srbiji tokom 2013. godine / Danka
M. Spirić...[et al.]. - Graf. prikazi. - Dostupno i na:
http://www.ache.org.rs/HI/HI_sadrzaj.html. - Ostali autori: Srđan M. Stefanović, Tatjana M. Radičević, Jasna M. Đinović Stojanović,
Vesna V. Janković, Branko M. Velebit, Saša D. Janković. - Rezime; Summary. - Bibliografija: str. 655.
У: Hemijska industrija. - ISSN 0367-598X. - God. 69, br. 6 (2015), str. 651-656.
doi: 10.2298/HEMIND140619087S
637.12.065(497.11)"2013"
COBISS.SR-ID
265964556
СР 2015 Б - 2730
TOMAŠEVIĆ, Igor, 1974-
Intense Light Pulses Upset the Sensory Quality of Meat Products / Tomašević Igor. - Graf. prikazi, ilustr.
- Dostupno i na:
http://scindeks-clanci.ceon.rs/data/pdf/0494-9846/2015/0494-98461501001T.pdf. - Abstract ; Rezime. - Bibliografija: str. 6.
U: Tehnologija mesa. - ISSN 0494-9846. - God. 56, br. 1 (2015), str. 1-7.
doi: h10.5937/tehmesa1501001T
637.52.067
COBISS.SR-ID
216766988